Wondertrommel zoekt Pabo-studenten

Het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF) organiseert een speciale knutselmiddag voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Tijdens dit evenement wordt er op verschillende locaties in het land een wondertrommel geknutseld. De wondertrommel werd in 1832 gebouwd door William Horner. Met deze uitvinding konden stilstaande afbeeldingen bewegende figuren worden. Dit was het begin van de animatiefilm.

Voor het evenement wordt een speciale wondertrommel-bouwplaat gemaakt. Kinderen kunnen de bouwplaat inkleuren, uitknippen en in elkaar zetten. Dit mogen ze in de knutselhoek doen maar ze mogen de bouwplaat ook mee naar huis nemen. 

Voor de begeleiding van de knutselmiddagis het NIF op zoek naar enthousiaste Pabo-studenten die het leuk vinden om in tweetallen een knutselhoek te begeleiden. De knutselmiddag vindt plaats op woensdagmiddag 16 september van 12:00 tot 17:00.
Voorafgaand aan de deze middag organiseert het NIF een informatiebijeenkomst op een van de Utrechtse Pabo’s. Tijdens deze bijeenkomst krijg je alle praktische informatie en kun je kennis maken met de andere begeleiders.

Studenten ontvangen voor het begeleiden van de knutselmiddag een vergoeding van € 75,-. Mocht je geen gebruik kunnen maken van je OV dan mag je ook nog eens tot € 25,- reiskosten declareren. Daarnaast  is dit vooral een leuke manier om een hoop ervaring op te doen en mee te werken aan een bijzonder media-educatieproject.

Ben jij geïnteresseerd? Stuur dan snel een mailtje aan: klassefilm@hotmail.com.  Vermeld daarin duidelijk je naam, telefoonnummer, mailadres, woonplaats, opleiding en of je vorig jaar ook hebt meegedaan.