Hoger beroepsonderwijs

Expertdagen Pabo Alkmaar: veel informatie om toe te passen in de praktijk

“De Expertdagen van Inholland Pabo Alkmaar zijn leerzaam, leuk en interessant. Dit zijn twee superleerzame dagen. Je krijgt heel veel informatie die ik kan toepassen in de praktijk voor de klas.” Aan het woord zijn derdejaarsstudenten Ilya en Tessa. In november is een gevarieerd expertprogramma gepresenteerd aan de Pabo-studenten van de voltijdopleiding.

Help Pabo-student Simone Tak en haar stageklas naar de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Pabo-student Simone Tak van Inholland Den Haag maakte met haar stageklas een film over een belangrijke kinderrecht. Het resultaat 'Ontploffing op het schoolplein' is nu te zien op YouTube. Met de film doen ze mee aan de voorronde van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. De best bekeken films maken kans om naar de finale te gaan.

“Ik ben blij dat ik de minister een kijkje in de keuken heb kunnen geven van het leven als leerkracht”

Oud-Pabo student Talitha Jacobs was afgelopen half jaar onderwijsbuddy van minister Van Engelshoven. Ze vertelt de minister voor de laatste keer over haar werk als beginnende leerkracht.

Proefstuderen bij de Master Educational Leadership

Ontdek tijdens een proefstudeertraject hoe het is om de Master Educational Leadership te volgen. Een masteropleiding kan best pittig zijn in combinatie met je werk- en privéleven. Daarom is het belangrijk om eerst een goede indruk te krijgen van wat je te wachten staat en wat het je oplevert.

Onderzoekslijn TLT neemt afscheid van lector Jos Fransen

Na vijf jaar neemt Jos Fransen afscheid als lector van de onderzoekslijn Teaching, Learning & Technology en gaat met welverdiend pensioen. Daarmee sluit hij een loopbaan af van dertig jaar bij Inholland en haar rechtsvoorgangers.

Studentadviseurs ondersteunen de Pabo: “Ik houd ervan dingen te verbeteren en echt zichtbaar te maken”

Het afgelopen studiejaar hebben studentadviseurs Melanie Lentz en Tim Appel een belangrijke rol gespeeld bij de Pabo. In dienst van het domein Onderwijs en Innovatie leverden ze een bijdrage aan de accreditatie van de Pabo en ontwikkelden ze interventies om studentbetrokkenheid te vergroten.
Inhoud syndiceren